Nieuws

Verslegers en Bollen introduceren hun nieuwe wapen

Verslegers en Bollen introduceren hun nieuwe wapen

De misdaadcijfers in onze politieregio stijgen elk jaar. Woninginbraken, autodiefstallen, ..
Gelukkig zijn er twee mannen die de strijd met deze criminaliteit aangaan!

Lanaken geeft € 45,- premie op SDNA Homekit

Lanaken geeft € 45,- premie op SDNA Homekit

Het gemeentebestuur van Lanaken gaat een premie uitbetalen aan haar inwoners die hun waardevolle voorwerpen beveiligen met een SDNA-markering. SDNA is een onzichtbare lijmachtige vloeistof die op bezittingen kan worden aangebracht om deze te beveiligen.

 

Het gemeentebestuur voorziet een tussenkomst van de helft van de aankoopprijs van een ‘SDNA 50 Home kit’. De aankoopprijs van de ‘SDNA 50 Home kit’ bedraagt 89,25 euro hiermee kunnen 50 voorwerpen van een markering worden voorzien. De gemeentelijke tussenkomst bedraagt 45 euro.

Antwerpse begraafplaatsen gemarkeerd

Antwerpse begraafplaatsen gemarkeerd

Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen die projecten heeft opgestart ter preventie van diefstal op de begraafplaatsen. Al het waardevol brons op de Antwerpse begraafplaatsen werd intussen getagd met een synthetisch DNA. Bron: apen.be

Limburgse Politie schaft UV-lampen en microscopen aan

Limburgse Politie schaft UV-lampen en microscopen aan

Met de aanschaf van 75 UV-lampen en drie microscopen denkt de Limburgse politie een stuk sterker te staan in de aanpak van diefstallen in de agrarische sector. De Provincie honoreert dit initiatief met een financiële bijdrage van 6.742 euro.  Dat maakte de provincie bekend.
Met UV-lampen kan een SDNA-markering zichtbaar worden gemaakt, waarna deze met een microscoop wordt uitgelezen. Met dit project worden 75 noodhulpvoertuigen voorzien van deze lampen en 3 districtsbureaus krijgen de beschikking over microscopen. Verwacht wordt dat op termijn inzet van SDNA preventief werkt en leidt tot een daling van (koper)diefstallen binnen de agrarische sector. Bron: dichtbij.nl

KBC preventiewinkel neemt Homekit op in assortiment

KBC preventiewinkel neemt Homekit op in assortiment

KBC verzekeringen gelooft in de werking van SDNA en heeft de Homekit opgenomen in haar preventiewinkel. De 'Moeders Preventiewinkel' van KBC en 24+ bevat diverse producten op het gebied van woning, vrije tijd, gezondheid en kinderen. De SDNA Homekit is opgenomen in de categorie woning en wordt aangeboden in het Nederlands, Frans en Duits.