Nieuws

Nieuws

Gemeente Hardinxveld-Giessendam verlengt actie met SDNA-Car-Kits

25 June 2018

Gemeente verlengt actie met speciale kit tegen auto-inbraak
Slachtoffers van auto-inbraak kunnen bij de gemeente een speciale DNA kit aanvragen om hun auto te beschermen tegen diefstal. "Inmiddels zijn de eerste ingekochte kits allemaal verkocht. We gaan deze succesvolle actie dus verlengen en nieuwe kits inkopen", aldus burgemeester Dirk Heijkoop. Inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen nog steeds een kit aanschaffen met een flinke korting. Het DNA is zelf eenvoudig aan te brengen op de auto. Met korting betalen inwoners slechts € 15,-. Het resterende bedrag wordt door de gemeente betaald. Dirk Heijkoop: "Met deze actie zetten we in op een verlaging van het aantal auto-inbraken". Bestellen kan via het e-mailadres s.ruigrok@hardinxveld-giessendam.nl.

Voor een filmpje over hoe de auto kit werkt: klik hier

Stad Antwerpen start pilot-project met SelectaDNA

4 June 2018

In de strijd tegen woninginbraken stelt de Stad Antwerpen aan inwoners van de Borgerhoutse Tuinwijk sinds mei 2018 SelectaDNA HomeKits ter beschikking. Het gaat om een proefproject, dat bij succes naar andere wijken kan worden uitgebreid. Burgemeester Bart de Wever heeft tot het initiatief besloten o.a. op basis van eerdere goede resultaten in Dendermonde. In het kader van het proefproject worden de HomeKits gratis aan beangstellende burgers uit de wijk uitgereikt. Een eerste bijeenkomst kon rekenen op ruime belangstellen. In mei en juni volgen nog een aantal bijeenkomsten. De Politie Antwerpen is uitgerust met speciale UV-Lampen en USB-Microscopen om de met het blote oog bijna onzichtbare markeringen te kunnen detecteren en uitlezen. Dit vergroot het risico voor dieven en helers die met gestolen voorwerpen betrapt worden en kan leiden tot terugbezorgen van gestolen goederen aan de rechtmatige eigenaar. De Gazet van Antwerpen berichtte over het project.

Verslegers en Bollen introduceren hun nieuwe wapen

14 December 2016

De misdaadcijfers in onze politieregio stijgen elk jaar. Woninginbraken, autodiefstallen, ..
Gelukkig zijn er twee mannen die de strijd met deze criminaliteit aangaan!

Lanaken geeft € 45,- premie op SDNA Homekit

1 March 2016

Het gemeentebestuur van Lanaken gaat een premie uitbetalen aan haar inwoners die hun waardevolle voorwerpen beveiligen met een SDNA-markering. SDNA is een onzichtbare lijmachtige vloeistof die op bezittingen kan worden aangebracht om deze te beveiligen.

Het gemeentebestuur voorziet een tussenkomst van de helft van de aankoopprijs van een ‘SDNA 50 Home kit’. De aankoopprijs van de ‘SDNA 50 Home kit’ bedraagt 89,25 euro hiermee kunnen 50 voorwerpen van een markering worden voorzien. De gemeentelijke tussenkomst bedraagt 45 euro.

Antwerpse begraafplaatsen gemarkeerd

11 November 2015

Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen die projecten heeft opgestart ter preventie van diefstal op de begraafplaatsen. Al het waardevol brons op de Antwerpse begraafplaatsen werd intussen getagd met een synthetisch DNA. Bron: apen.be